KR7 Solutions

Meggyőződésünk, hogy az emberiség előtt álló legnagyobb kihívás az elkövetkező évtizedekben nem más, mint a fosszilis energiahordozóktól való elszakadás. A földi tartalékok kiaknázásának lassítása. Erre a globális kihívásra napjainkban a legkézenfekvőbb válasz, a megújuló energiaforrások minél hatékonyabb hasznosítása. A sokat emlegetett “globális felmelegedés” mára valósággá vált, nem csupán riasztó jövőkép. Közvetlen környezetünkben megfigyelhető egyre súlyosabb aszályos időszakok, majd az azt követő özönvízszerű esőzések, árvizek, vagy az Európában észlelt új, eddig csak melegebb égövben őshonos rovarfajok, valamint az általuk hordozott kórokozók megjelenése valós fenyegetés.

Minden idők legnagyobb klímaváltozás elleni összefogását hozta a 2015 decemberében elfogadott Párizsi Klímaegyezmény. A klímacsúcson 190 ország vezetője, valamint irányadó nagyvállalatok képviselőinek százai vettek részt az egyezmény szövegének megfogalmazásában.  A tudományos élet és a fejlett országok vezetői, a globális felmelegedés elleni küzdelemben a kritikus 1,5 Celsius fokos küszöbértéket tűzték ki célul.  A CO2 kibocsátás drasztikus 7%-kal való csökkentése elengedhetetlen e cél eléréséhez. Amennyiben a kibocsátás mértéke nem változik, a melegedés szintje eléri a kritikus 2 Celsius fokot és a földi klíma fordulóponthoz érkezik, s ez visszafordíthatatlan következményekkel jár.

A klímacsúcs feladatként, 127 millió hektár erdőterület rehabilitációja mellett ( fatelepítés ), a napenergia hasznosításokkal kapcsolatos fejlesztések, valamint a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos kutatás-fejlesztésekre szánt összegek megduplázását tűzte ki.

Ebben a küzdelemben veszünk aktív részt munkáinkkal, nap mint nap.

Elkötelezett hívei vagyunk minden “zöld megoldásnak”. Nyomon követjük az aktuális innovációkat, trendeket, reagálunk azok változásaira.

to top